Een nieuwe auto?

De afgelopen 9 jaar heb ik leaseauto’s gereden. De eerste is door de aanpassingen die ik vanwege mijn handicap nodig heb, voor 5 jaar de “mijn” geweest. Zo was ook de afspraak bij de huidige auto, maar op papier stond dit helaas niet. Het is zo dat het contract voor maar 4 jaar is afgesloten en dat mijn auto dus eind september weg moet.

Op zich geen probleem, dan zoek je toch gewoon een nieuwe uit? Ja, dat dacht ik ook. Mijn werkgever denkt hier echter heel anders over. Tactus is gestopt met het aanbieden van leaseauto’s. Dit zat er al een tijdje aan te komen, maar ik ging ervan uit nog een jaar te hebben. Een jaar om te sparen en dan een fatsoenlijke auto voor mezelf te kopen.

Probleem is natuurlijk altijd weer mijn handicap. Ik ben afhankelijk van een auto en het ding moet toch echt aan een aantal voorwaarden voldoen. Zo moet het een automaat zijn en moet de rolstoel er in passen. Nou krijg ik mijn rolstoel makkelijk in een Fiat 500, als ik tenminste een zaag mag gebruiken of de achterbank in zijn geheel verwijder.

Een nieuwe leaseauto zit er dus niet in. Jammer, maar het is niet anders. Dan maar een oude auto kopen. Ik heb altijd graag een Volvo 240 gewild. Je weet wel, zo’n kindertekening met motor. Vierkant, degelijk en volgens de dames in huis oerlelijk. Maar het probleem met oude auto’s is, dat ze je nog wel eens in de steek laten. Een beetje zoals mijn lichaam.

En dus ben ik de laatste week van mijn vakantie gaan rekenen en uitzoeken. Dan blijven er een aantal opties over. Private lease is voor mij dan de voordeligste. Vanwege mijn handicap mag ik met grijs kenteken rijden. Dus een Combo of iets in die strekking moet voordelig zijn. Twee voorstoelen en een heleboel bergruimte. Het probleem is dat je als particulier (dus private lease) geen grijs kenteken kunt aanvragen. En daarmee blijkt maar weer dat leasemaatschappijen geen idee hebben hoe deze regelingen in elkaar steken. Uiteindelijk kreeg ik een offerte van Ford, maar deze was zo hoog, dat een Maserati met chauffeur ineens ook bereikbaar was.

En dan moet je gaan kiezen. Uiteindelijk is het Citro├źn geworden. Het model dat ik heb uitgekozen is goed betaalbaar. Probleem met deze auto is dat het zo’n ding is waar je van kunt houden of je kunt het haten. Ach, mocht mijn werkgever ooit besluiten toch weer wat te gaan doen met leaseauto’s, dan hoeven ze op de achterklep maar 1 letter te veranderen……

C4 CACTUS

Groet Martijn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *